La sfarsitul primului razboi mondial o magica intamplare cu zane a captivat intreaga Anglie. Doua englezoaice au impartit insula in tabere adverse,de o parte cei ce credeau in intregime
povestirea micutelor iar de cealalta parte,scepticii ce nu credeau o iota din istorisire. Frances Griffitte in varsta de 11 ani la acea data ii scria prietenei ei din Africa de Sud:
„Dragă Jo, sper că eşti bine. Ţi-am mai scris o scrisoare cu câtva timp în urmă care probabil că s-a rătăcit, căci nu am primit nici un răspuns de la tine. Eu învăţ acum la şcoală franceza, geometria, algebra şi iau şi lecţii de gospodărie. Săptămâna trecută, tata a venit acasă. Fusese plecat pentru două luni în Franţa. Aici toată lumea spune că războiul se va sfârşi curând şi atunci vom atârna un drapel la fereastra camerei noastre. Îţi trimit două fotografii ale mele.
Prima mi-a făcut-o unchiul Arthur: sunt în costum de baie, în curtea din spatele casei. Cealaltă a făcut-o Elsie: acolo sunt cu nişte zâne pe malul unui râu. Rosebud este la fel de grasă,
dar i-am făcut haine noi. Ce mai fac Teddy şi Dolly?”.
poze cu zane - frances griffitte  poze cu zane - elsie griffitte
Cool Party
HOME   |   URSITOARELE   |   DESPRE NOI   |   GALERIE FOTO / VIDEO   |   ANIMATORI PETRECERI COPII   |   CONTACT
Poze Facute In Anul 1921
Zanele Lui Frances Si Ellie
Frances a adaugat pe spatele fotogafiei:
„Zânele de la râu sunt prietenele noastre, adică ale lui Elsie şi ale mele''
Cele doua surori au marturisit mai tarziu ca intalneau frecvent zanele in satul din Yorkshire, pozandu-se de nenumarate ori cu aparatul de fotografiat al tatalui lui Frances.
Arthur si Polly Wright,parintii lui Frances sunt intrigati de poze si banuind ca acestea sunt trucate interzic fetelor sa mai foloseasca aparatul foto.
Dupa o vreme specialistiide la Kodak au afirmat ca nici macar o persoana cu indelungata experienta in ale fotografiei nu ar putea reusi sa trucheze atat de bine imaginile iar fetele revin in 1921 cu un nou set de poze avandu-le alaturi pe micutele zane. In urma un defaimari in presa din partea scepticilor cazul intra o perioada indelugata intr-un con de umbra. Abia in 1976 presa reuseste s-o contacteze pe Frances, acum o bunicuta, si pe sora ei Elsie. Acestea vor sustine in continuaare autenticitatea pozelor,sustinand ca in copilarie se intalneau mereu cu zane si acesta nu era deloc un fapt deosebit in acea vreme.
Despre Ursitoare, Botez,
​  Povesti Si Alte Minuni:

Telefon: 0737.769.020; 0720.851.127

E-mail: contact@zaneursitoare.com​